Що тернополянам варто знати про загартовування?

морж

З приходом зими люди звикли перейматися про власне здоров’я. Часто перегрівання та зайве кутання у теплу одежину сприяє порушенню теплообміну і цим самим робить організм вразливим до вірусів. Але ми забуваємо, що зима дає чудовий шанс вилікуватися від багатьох хвороб. Найефективніший спосіб для лікування хвороб взимку – загартовування, корисно для здоров’я в будь-якому віці. Щоправда, до такої процедури потрібно підготувати організм, в противному випадку дії холодної води можуть виявитися згубними.

Перш за все, необхідно оцінити потенціал свого організму, його індивідуальні риси, адже одні люди постійно мерзнуть, а іншим увесь час тепло. Тому перед тим, як приступити до загартовування, відвідайте у лікаря і запитайте у нього пораду. Існує чимало секретів в успішному загартуванні.

Подбайте про свіже повітря у вашому будинку чи квартирі (регулярно провітрюйте приміщення, краще це робити два рази в день). Якщо у вас є вільний час, відправтеся на прогулянку, а після неї виконайте обтирання всього тіла холодною водою, при бажанні прийміть холодний душ.

Перед зануренням в ополонку необхідно розігріти м’язи, для цього підійде легка пробіжка, після неї рекомендують обполоснути холодною водою руки, ноги і груди, а потім, збадьорившись, зануритися в ополонку по шию. Досвідчені моржі перебувають в холодній воді близько двох хвилин, а новачкам рекомендується не більше 10-15 секунд.

Вибір читачів за тиждень

Відео