Віра Олександрович

Понад 12 тисяч жителів Тернопільщини чесно розповіли, де взяли гроші

Аферист

Понад 12,5 тисяч жителів Тернопільщини задекларували свої доходи за 2018 рік. Причому 47 осіб заявили про отримання мільйонних статків.  

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів із початку 2019 року вже виконали 12 тисяч 512 жителів Тернопільської області, - уточнюють у податковій. - Порівняно із минулим роком кількість декларантів зросла на 3 525. Про отримані торік неоподатковані доходи заявили 7 459 жителів регіону.

До слова, правом на податкову знижку за цей період скористалися 5 тисяч 53 осіб, додають у податковій.

- Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 22,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 4,3 млн грн військового збору, - кажуть фіскали. - Найчастіше декларанти заявляли про отримання спадщини або дарування. Вони подали 1 474 декларації, де зазначили 162 млн грн доходу.

Статки від продажу рухомого чи нерухомого майна і передачу у найм майна задекларували 692 і 368 краян, відповідно.

- Вони задекларували 74,7 і 11,5 млн грн доходу, - зауважують у податковій. - Доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 306 мешканців області на суму 25,5 млн гривень. Про отримання інвестиційного прибутку на суму 28,7 млн грн заявили 77 громадян.

Найбільші суми податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), а це - 7,7 млн грн і 4,6 млн грн визначили краянам, які отримували торік подарунки і спадщину та збагатилися за рахунок незалежної професійної діяльності.

- Тим, хто отримував доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна, іноземні доходи доведеться сплатити 3,2 і 3 млн грн, відповідно, - констатують фахівці. - Аж 96 жителів нашої області повідомили про отримання доходів за кордоном. Вони задекларували 17,4 млн грн.

Крім того, 47 осіб заявили про отримання мільйонних статків на загальну суму 130,8 млн грн. Основними джерелами доходів мільйонерів були: продаж чи здача в оренду нерухомого і рухомого майна, спадщина чи дарування тощо. Мільйонери мають додатково сплатити 6,1 млн грн ПДФО і 900 тис. грн військового збору.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео