Отримавши доступ до сім-карти постраждалого, аферист взяв на нього кредит

1 (1)

Тернопільщині шахрай скориставшись звичайною схемою, взяв на потерпілого кредит та викрав у нього ще декілька тисяч.

До поліції звернувся житель Чортківського району, до якого зателефонував невідомий чоловік і представився працівником мобільного оператора. Аферист розповів, що через технічні роботи із мобільним зв’язком можуть вникнути проблеми. Щоб уникнути несправності мережі незнайомцю були потрібні лише останні набранні номери, які потерпілий надав.

Через певний час чоловік отримав повідомлення про те що з його кредитної картки зняли кошти в розмірі 3000 гривень. Пізніше прийшло ще одне повідомлення про оформлення кредиту через мережу інтернет на таку ж суму. За фактом шахрайства працівники поліції відкрили кримінальне провадження.

На сайті Національної поліції у Тернопільській області попереджають, що мета цієї афери – отримати дублікат вашої сім-карти. Опісля цього зловмисник може розпоряджатися вашими коштами. Оскільки мобільний номер прив’язаний до банківських карток.

Схема афери доволі проста: шахрай представляється співробітником різних установ, дізнається про ваші останні набрані та вхідні дзвінки. Якщо їм не вдається отримати їх таким чином, вони можуть телефонувати на номер жертви, аби у абонента були відомі їм вхідні та пропущенні останні виклики. Потім шахрай звертається до оператора під виглядом власника, називає номери останніх дзвінків та отримує копію вашої карти, що дає доступ не лише до мобільного рахунку, але й до інших електронних гаманців.

Правоохоронці наголошують що такий вид шахрайства не загрожує абонентам, які мають контракти з мобільними операторами. Оскільки усі послуги на їхніх розрахунках здійснюється після підтвердження особи. А якщо ви втрапили в таку схему шахрайства, звертайтесь за допомогою до поліції.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео