У Байковецькій ОТГ жителям показали короткометражний фільм «Голодний дух» (фото)

IMG_9726

24 листопада, у Будинку культури с.Соборне з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору та відзначення Дня Гідності та Свободи відбувся захід «Їх дух незламний і безсмертний подвиг».

У малому залі зібралося чимало людей, котрі з скорботою у серці прийшли згадати і пом’янути. Статистика тих років є страшною. Навесні 1933 року в Україні щодня вмирало голодною смертю 25 тис. людей, щогодини — 1 тисяча, щохвилини — сімнадцятеро. Протягом цих років Голодомор забрав, за різними підрахунками, від 7 до 10 мільйонів людських життів.

IMG_9760_2
IMG_9760_2

Почався захід з невеликого короткометражного анімаційного фільму «Голодний дух». У центрі сюжету – жінка, яка пережила Голодомор. Вона розповідає про те, як у 1932-33 роках її, маленьку дівчинку, переслідував Голодний дух.

IMG_9738
IMG_9738

Згодом спільною молитвою «Отче Наш» вшанували пам'ять усіх замордованих голодом українців та полеглих за незалежність нашої держави героїв.  Зокрема, не оминули увагою нашого земляка, уродженця с.Чернелів-Руський Героя України Володимира Гарматія. До його пам’ятника молодь громади поклала квіти.

-Ми ніколи не повинні забувати про ті страшні події, які, без сумніву, є найбільшою трагедією в українській історії. Голодомор став тією ціною, яку український народ заплатив за прагнення до свободи. Наш святий обов’язок – об’єднати зусилля і зробити все можливе, щоб ці трагічні сторінки історії ніколи не повторились і ніколи не стали забутими. Ми завжди повинні пам’ятати і про полеглих героїв, котрі без вагань віддали своє життя за наше з вами мирне небо, - зазначив сільський голова Анатолій Кулик.

IMG_9742_2
IMG_9742_2

Особливо вразила присутніх тематична експозиція, яку представила бібліотекар Соборненської бібліотеки-філії Маряна Іванська, пишуть на сайті Байковецької громади.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео