Орест Сарматський

Використання біопрепаратів збільшило врожайність с/г культур (Агроновини)

2601 (Copy)

Голова СВК «Вівсяницький» Валерій Ліневич є інноватором в агробізнесі. Цьогоріч в господарстві вперше використали біопрепарати Агрінос А та Агрінос Б, які виробляє компанія «Aгрінос Україна» та отримали прибавку врожайності сої, ячменю та цукрових буряків.

Про це йдеться в інтерв’ю Валерія Ліневича «Досвід застосування біопрепаратів та антистресантів на Вінниччині» на kurkul.com.

– Цього року нам надзвичайно допомогли біопрепарати Агрінос А та Агрінос Б, які виробляє компанія «Aгрінос Україна». Ми взяли перший із них на пробу для сої. Внесли під передпосівну культивацію на найгірше поле площею 30 га, але саме на ньому зібрали 3,7 т/га. На кращому полі без цього препарату соя дала лише 3,3 т/га, – розповів фермер.

Та додав, що отримати прибавку врожайності за умови такого короткого періоду вегетації, як у сої, дуже складно. Проте їм це вдалося.

Валерій Ліневич зауважив, що працюватимуть з цим препаратом й надалі, оскільки побачили дію на практиці.

– Ми побачили, що препарат допомагає рослинам узяти від землі те, що в неї є. Так, він поліпшує розвиток кореневої системи за рахунок фітогормонів ауксинів. Коріння стає спроможним брати все необхідне з тих малодоступних мікроелементів. Вам не треба вносити надлишок мінеральних речовин, рослини самі візьмуть N, P, K, Ca, S, Zn, Fe із ґрунту, – сказав Валерій Ліневич.

Та ознайомив із результатами дії препаратів: приріст врожайності ячменю склав майже 0,6 т/га, а на цукрових буряках отримали 5,6 т/га прибавки.

Також фермер додав, що використання біопрепаратів Агрінос А та Агрінос Б від компанії «Aгрінос Україна», окупилося в три рази.

2602 (Copy)
2602 (Copy)

Милованов представив геопортал для боротьби з тіньовим обігом землі

В Міністерстві економіки представили геопортал, який поєднує в собі використання супутникових даних та штучного інтелекту для того, щоб боротися з тіньовим обігом землі. Його представив міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов під час презентації цього проекту. Повідомляє пресслужба відомства.

– Проект в собі поєднує використання супутникових даних та штучного інтелекту для того, щоб боротися з тіньовим обігом землі. За допомогою супутникових даних і геокадастру ми можемо знайти проблемні питання і просто поїхати і подивитися, а не посилати інспекторів. Ми дивимося з космосу де що росте, перевіряємо де що є зареєстроване, якщо щось не так – їдемо, перевіряємо, – сказав Тимофій Милованов.

Та додав, що геопортал відкритий і там є різні функціональні можливості.

Також міністр сказав, що з часом портал отримає кращий функціонал.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео