Віра Олександрович

Тернополю подарують мільйон гривень для школи мистецтв (фото)

Школа_21

На потреби школи мистецтв, яка наразі перебуває у підпорядкуванні Тернопільської міської ради, передадуть 1 млн грн. Ці гроші треба буде використати до 31 грудня.

Проект рішення «Про затвердження угоди про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» подала головна освітянка Тернополя Ольга Похиляк. З повним текстом документу можна ознайомитися ТУТ. Якщо це питання депутати ухвалять, то контроль за виконанням рішення покладуть на постійну комісію міської ради із питань бюджету та фінансів (голова – Михайло Ібрагімов).

Нагадаємо, новостворений Тернопільський ліцей №21-спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Ґерети – новий формат навчального закладу, який надає можливість учням здобувати звичайну освіту разом із мистецькою. У приміщенні за літо провели чимало ремонтів (див. фото – прим.). Втім, не все так просто…

1
1

Отже, у проекті рішення йдеться про угоду між обласною і міською радами. Перша має передати другій у вигляді міжбюджетного трансферту аж 1 мільйон гривень. Використання цих коштів – цільове. Їх можна використати лише на фінансування мистецького компоненту закладу освіти Тернопільський ліцей № 21-спеціалізована мистецька школа імені Ігоря Ґерети. Місто, у свою чергу, зобов’язується одержані кошти використати до 31 грудня 2019 року, причому - лише за цільовим призначенням.

2
2

Варто додати, що скандали навколо цього закладу не стихають відтоді, як тільки почалися розмови про його реформування. Загострюються конфлікти періодично навіть тепер. До того ж, суди у цій справі тривають досі. А нещодавно батьків обурило, що вони мусять з власної кишені платити за мистецькі заняття. Наприклад, щомісячний внесок за уроки хореографії складав 250 гривень. Батьки на таке не погоджувалися, хоча освітяни переконували, що по-іншому не можуть, бо місто, мовляв, не має на такі «вибади» коштів.

3
3

Чи зміниться щось тепер, коли область дасть гроші на мистецьку складову закладу, який колись був у їхньому підпорядкуванні? Побачимо це незабаром, адже питання депутати, очевидно, заслухають уже на найближчій сесії міської ради. Коли вона відбудеться, поки що не відомо, але низку цікавих пунктів до засідання вже приготували (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео