У Староміщині Підволочиського району відбулись екологічні місії (фото)

IMG-2ddc9eb45036a01d30aeb5bcfbae3b43-V

Тривають екологічні акції у Тернопільсько-Зборівської архієпархії. Нещодавно у село Староміщина, Підволочиського району, прибув референт Екологічного Бюро УГКЦ о. Василь Шафран. Представники місцевої влади, парафіяни та школярі почули заклики та вчення Католицької Церкви щодо довкілля та про наш християнський обов’язок милосердного ставлення до усього Божого створіння та висадили велику зелених насаджень в рамках всеукраїнської акції «Посади дерево миру».

Спочатку в парафіяльному храмі було відслужено Святу Літургію, де молодь, представники влади та всі присутні спільно молились за шанобливе та милосердне ставлення до всього Богом створеного світу. У проповіді екореферент нагадав, як сьогодні через безвідповідальну людську діяльність забруднюються повітря, вода, земля; гинуть тварини, рослини, птахи; і цей чорний список щоденно зростає і зростає. Власне, тому Католицька Церква закликає віруючих та усіх людей доброї волі, бути не руйнівниками, а будівничими та охоронцями нашого Спільного дому – Землі.

Особливу увагу екореферент звернув на проблему паління сухих органічних залишків, яка найчастіше зустрічається у сільській місцевості. Усі присутні отримали пам’ятку доброго християнина із обіцянкою берегти свою батьківщину та шанувати і любити усе Боже створіння. По завершенню богослужень і на пам’ятку цих екологічних місій біля храму були висаджені декоративні дерева та кущі, були надані національним природним парком «Кременецькі гори» та управлінням лісового господарства у Тернопільській області.

В приміщені актового залу школи І-ІІ ступенів с. Староміщина зібрались усі учні та вчителі. У промові до учнів, о. Василь звернув увагу на екологічний стан нашої планети, нашої країни та наших місць проживання, від стилю нашого життя. Усі болючі теми, про які екореферент розповідав, були підсилені різними мультимедійними слайдами та відеоматеріалами. Школярі змогли також ознайомитись із пристроями еко-валізи і після еко-уроку пішли садити дерева.

Обидві зустрічі, були ретельно підготовлені місцевим парохом о.Юрієм Каспрієм, який глибоко переживає і дбає про духовне та екологічне просвіщення своєї пастви. Тому для парохіяльних та шкільної бібліотечок було подаровано різні друковані видання Екологічного Бюро УГКЦ, зазначає Тернопільсько-Зборівська архиєпархія.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео