Орест Сарматський

У Тернополі відкриють майстерню гідів

Заставка03 (Copy)

Наступного року в обласному центрі готуватимуть екскурсоводів

Центр підготовки екскурсоводів – Майстерня гідів – запрацює в Тернополі в 2020 році. Як розповів у коментарі Zruchno.Travel. директор тернопільського туристичного інформаційного центру Тарас Ковальчук, таке рішення було прийнято за підсумками туристичного форуму Тернопільщини  «Від ініціатив до дій», який проходив 27-28 листопада.

- Форум зібрав понад двісті гостей з усіх регіонів України. Шкода, що на форумі не було жодного народного депутата від Тернополя та Тернопільської області. Крім того, не змогли відвідати форум новий очільник Тернопільської ОДА і міський голова Тернополя. Однак форум пройшов дуже жваво, були цікаві панельні дискусії. Окремо варто відзначити панелі, присвячені створенню та просуванню туристичних продуктів. За підсумками цих дискусій було прийнято рішення про створення в 2020 році Майстерні гідів для підвищення якості надання екскурсійних послуг та створення нових туристичних продуктів, – зазначив Ковальчук.

За його словами, на весняному туристичному форумі Тернопільщини вже будуть презентовані окремі туристичні продукти, які створять на основі ідей і пропозицій, озвучених під час минулого форуму, а також на основі розробок Майстерні гідів.

Як повідомляв «Терен», дводенний туристичний форум проходив в двох містах – Тернополі та Кременці. Під час його проведення розглядалися проблеми розвитку медичного туризму, туризм в об’єднаних територіальних громадах,  проблеми туризму і міжнародного співробітництва, сільського зеленого туризму, просування туристичного продукту у соціальних мережах.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео