Бучач першим з райцентрів Тернопільщини проведе фестиваль Jazz Bez

image

Польський гурт «Organic Noises» та місцевий «Опус» виступлять 14 грудня в Бучачі на Jazz Bez. Це вперше районний центр Тернопільщини прийматиме учасників міжнародного джазового фестивалю. Серед малих міст (до 20 000 жителів) це вдруге.

Першим стало містечко Мостиська біля Львова, друге – Бучач. Однак Бучач – перше в Тернопільській області, хто прийматиме фестиваль на районному рівні. Два гурти, які виступатимуть в містечку, не зможуть побачити на сценах Тернополя, Львова та Івано-Франківська, тож організатори запрошують приїхати у Бучач, аби побачити і послухати ці колективи.

«Organic Noises» (Польща) . Їхня музика – це творче поєднання вірменської, балканської та східноєвропейської традиційних тем із сучасним джазовим, fusion та прогресивним жанрами. Унікальний звук заснований на поєднанні традиційних етнічних вірменських інструментів (дудук, зурна, пку, ней), акустичних інструментів (скрипка, гобой, шві, гітара) та сучасних ритмічних та гармонічних ансамблів (електроскрипка, синтезатори, бас-Moog, барабани, електрогітара). Колектив має концерти тільки в Чернігові, Рівному, Бучачі та Луцьку.

Інструментальний ансамбль «Опус» (Україна). Це місцевий колектив, добре знаний у музичних колах, який працює у різних стилях – класика, популярна музика. Фестиваль Jazz Bez Buchach – це нова сходинка для колективу, примірка нового амплуа. На фестивалі будуть звучати інструментальні та вокальні твори різних авторів.

Організатори спеціально почнуть концерт швидше, о 16 годині, щоб глядачі могли встигнути різним транспортом дістатися додому. Тому будемо раді вітати не тільки бучачан, а й жителів сусідніх Чорткова, Заліщиків, Монастириська, обласних та інших міст на фестивалі сучасної імпровізаційної музики Jazz Bez Buchach 2019.

Вибір читачів за тиждень

Відео