Тернопільські благодійники та гвардійці зібрали подарунки для дітей із зони ООС (фото)

IMG_0606

Благодійники, волонтери, школярі, священнослужителі та гвардійці – усі вони спільними зусиллями зібрали подарунки до Дня святого Миколая та Нового року вихованцям будинків-інтернатів, будинків сімейного типу, центрів соціальної реабілітації, які проживають в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Небайдужі тернополяни приносили до гвардійців 2 батальйону 2 Галицької бригади Нацгвардії України канцелярське приладдя, фарби, книжки, м’які іграшки, олівці, фломастери.

Усі пакунки гвардійці передали у Львів, де до них приєднались подарунки з інших міст західної України. Звідси весь вантаж попрямує до столиці, куди привезуть подарунки з усією України. Величезними вантажівками зі столиці подарунки попрямують до дітей в зону ООС.

– Коли ми розповіли тернопільським волонтерам про акцію, вони одразу вирішили долучитись, – розповідає командир 2 батальйону підполковник Дмитро Гуртовський. – Кожен з благодійників та гвардійців хотів зробити дитині подарунок на новорічні свята.

IMG_0159
IMG_0159

Загалом акція «Гвардійська родино – тобі, Україно» триває вже третій рік поспіль. Два роки гвардійці з усієї України збирали подарунки дітям зі сходу самі. Цього ж року до неї вперше долучились благодійні фонди, церкви та усі небайдужі. Разом з військовими вони назбирали сотні подарунків.

– Люди бачать нашу роботу і хочуть творити добро разом з нами, – говорить начальник відділу інформаційної підтримки полковник Віктор Голумбівський. – Спільними зусиллями цього року ми зможемо порадувати ще більше людей.  

IMG_0602
IMG_0602

Фото Аліни Новікової

Вибір читачів за тиждень

Відео