У тернопільському художньому музеї — душевні розписи на склі (фоторепортаж)

Пейзажі, натюрморти, декоративні композиції — майже шість десятків творів у техніках олійний живопис, акварель, розпис на склі представила Олександра Панфілова із Кременця.

Її персональну виставку відкрили цими днями в обласному художньому музеї. Олександра Панфілова — художниця, учасниця творчого гурту «Палітра», кандидатка мистецтвознавства, викладає в Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії імені Тараса Шевченка.

Директор обласного художнього музею Ігор Дуда, представляючи мисткиню, зауважив, що це її перша персональна експозиція у цьому залі, й то добрий зачин, адже чимало художників починали свій масштабний виставковий шлях саме звідси.

Олександра Панфілова розповідає, що акварелями почала займатися недавно, хоча студенткою любила цей жанр. Спонукала пані Олександру знову взятися за нього колега по мистецькому гурту «Палітра» Богдана Гуменюк. Цього року обидві художниці брали участь у двох міжнародних виставках акварелі.

Розписом на склі мисткиня займалась десять років тому, позаяк це дуже кропітка праця, з часом припинила її. А нещодавно знову взялась за цю техніку. На виставці представила твори циклу «Духи дерев». На деяких вгадуються людські задумані постаті, на інших – більш абстраговані форми. У «Молитві» мисткиня зобразила зажурену в молитві Богородицю з Ісусиком, позаду — інтерпретація вишитого рушника з українськими пейзажами. Цей твір пані Олександра присвятила подіям, які відбуваються в нашій державі.

DSC_1541
DSC_1541

DSC_1540
DSC_1540

DSC_1538
DSC_1538

Анна Золотнюк

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео