На Тернопільщині школярі взяли участь в науковому фестивалі (фото)

1

На Тернопільщині в одній із громад провели Фестиваль-конкурс фізичного експерименту на базі Бутинської школи.

Як пише авторка допису Ірина Рейтерович, мета заходу – розвиток наукових здібностей школярів, популяризація фізичної науки серед учнів, підвищення зацікавленості до навчального процесу за рахунок захопливості й цікавості проведення експериментів, дослідів. Окрім того він допомагає сформувати у школярів морально-естетичні цінності та екологічну культуру за допомогою залучення їх до експериментально-дослідницької роботи. Де використовували найпростіше обладнання, саморобні прилади та побутове обладнання.

Також даний захід допомагає в реалізації змістової лінії «Громадянська відповідальність» та стимулюванні в учнів природної допитливості і творчого потенціалу, професійного розвитку педагогічних працівників. Цей захід у навчальних закладах Вишнівецької громади проводиться вже вдруге.

2
2

Участь у конкурсі взяли 32 школярі – учні 8-11 класів, які представили близько 40 робіт – особисті або спільні експериментальні розробки. За перемогу змагалися учні шкіл Вишнівецької ОТГ. Учасники змагання представили свої авторські дослідження у двох номінаціях: з використання вже готових приладів  та виготовлених власними руками із підручних засобів та матеріалів. Вони продемонстрували застосування саморобних приладів у процесі навчання фізики у загальноосвітній школі.

Загалом даний конкурс показав, що у рамках шкільної фізики вдало розвиваються різні форми експериментальної та лабораторної роботи, а самі зацікавлені учні можуть сприяти підвищенню інтересу до предмету серед своїх однокласників.

Наприкінці захисту були відзначені кращі роботи з удосконалення фізичного приладу, фізичного досліду або закону, шкільної лабораторії, демонстрації фізичного явища або закону, удосконалення фізичного та демонстраційного експерименту. Після визначення результатів усі учасники конкурсу були відзначені дипломами 1-3 ступеня у різних номінаціях.

3
3

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео