Дарія Шевченко

Єпископом УГКЦ став уродженець Тернопільщини

vvv26

1 грудня 2019 року у Хмельницькому в кафедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулась Архиєрейська хіротонія і Чин інтронізації нового єпископа УГКЦ, уродженця Тернопільщини, Івана Кулика. Владика побажав усім людям, аби єднались у молитві й були глибоко поєднані з Богом.

- Сьогодні приходжу на цю Подільську землю, щоб бути разом з вами й серед вас, щоб разом служити Богові та один одному, проповідувати Слово Боже, свідчити правду, нести велику Божу любов і милосердя, нести мир, добро, любов та злагоду. Перед нами буде багато завдань, викликів та праці. Однак дуже бажав би, щоб ми всі разом, і єпископ, і священники, і віряни, вчилися бути добрими людьми й ревними християнами, -  сказав новоінтронізований єпископ Кам’янець-Подільської єпархії.

Єпископ висловив слова вдячності усім співсвятителям та Блаженнішому Святославу за єпископські свячення. Владика Іван окремо подякував за присутність і молитву представникові Папи Франциска в Україні, апостольському нунцієві, архиєпископові Клаудіо Ґуджеротті.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео