У Вишнівецькій ОТГ обговорили формулу успішного самоврядування

1

Обговорення формули успішного місцевого самоврядування відбулося під час круглого столу у Вишнівецькій ОТГ.

На заході «Молодь, влада, громада: формула успішного місцевого самоврядування» були присутні лідери учнівського самоврядування, керівництво громади, представники ЗМІ та громадськості. Під час обгвоорення увага акцентувалася на питанні створення та діяльності молодіжних рад в громадах Тернопільської області, зокрема й у Вишнівецькій ОТГ.

- Нині, в області діє 12 молодіжних рад в об’єднаних територіальних громадах. Керівництво ОТГ розуміє, що молодь це каталізатор змін, тому й робиться ставка на розвитку молодіжної політики. Все більше громад звертаються з проханням допомогти з створенням молодіжної ради. Така позитивна динаміка радує. Сподіваємося, що невдовзі в громадах Тернопільської області запрацює ще три молодіжні ради.  Є всі підстави казати, що у Вишнівецькій ОТГ такий орган може появитися ще до кінця цього року, – зазначив радник з питань комунікації Сергій Волохатий.

Учасники круглого столу ознайомилися з кращими практиками розвитку молодіжного руху в Тернопільській області та поділилися своїми думками про подальші кроки по створенню молодіжної ради у Вишнівецькій ОТГ. За результатами роботи круглого столу в громаді сформовано ініціативну групу, яка буде займатися напрацюванням положення про діяльність молодіжної ради та візьметься за подальшу інформаційну кампанію.

Заплановано провести ще кілька зустрічей з ініціативною молоддю для охоплення максимально широкого кола зацікавлених осіб у створенні молодіжної ради, пише Тернопільський центр розвитку місцевого самоврядування.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео