Книга уродженця Чорткова Василя Махна потрапила до трійки найкращих у 2019 році

151106145937_vasyl_makhno_640x360_vasyl.lopukh_nocredit

За результатами голосування членів Капітули Премії імені Юрія Шевельова до короткого списку номінантів потрапили три книжки: Клочко Діана «65 українських шедеврів. Визнані й неявні» (ArtHuss), краянин Махно Василь та його «Околиці та пограниччя» (Yakaboo Publishing), Прохасько Тарас «Так, але…» (Meridian Czernowitz).

Ім’я лауреата Премії стане відомим 17 грудня – під час церемонії, яка традиційно відбувається в день народження мовознавця, історика української літератури та есеїста Юрія Шевельова. Церемонія розпочнеться о 19:00 в Києво-Могилянській Бізнес-Школі.

Лауреат Премії нагороджується статуеткою Бронзового Ангела, а також грошовою премію та дипломом лауреата. Номінанти отримують дипломи фіналістів та добірку книжок видавництва «Дух і Літера».

список сайт
список сайт

Премія імені Юрія Шевельова була заснована 2013 року. Вона присуджується раз на рік українському авторові за художню та наукову есеїстику, опубліковану протягом останнього року. Нагорода відзначає внесок у невідʼємні для цього жанру цінності: незалежність думки та витонченість стилю. До розгляду приймаються художні або наукові есеї українських авторів, опубліковані в паперовому вигляді (книжка, збірка) протягом календарного року.

Лауреатами Премії минулих років стали Тарас Прохасько («Одної і тої самої»), Андрій Портнов («Історії для домашнього вжитку»), Костянтин Москалець («Сполохи»), Олександр Бойченко («Більше/менше»), Вахтанґ Кебуладзе («Чарунки долі»), Андрій Любка («Саудаде»), Володимир Єрмоленко («Плинні ідеології»).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео