Ігри, які навчають законодавства: поліцейські Тернопільщини організували для школярів правові змагання (фотофакт)

DSC01615

Інтелектуально-розважальний конкурс «Правничі ігри» відбувся серед учнів навчальних закладів Вишнівецької об’єднаної територіальної громади. У змаганнях, які організували поліцейські Збаразького відділення поліції в рамках тижня права, взяли участь дев’ятикласники Бодаківської, Вишнівецької, Старовишнівецької та Бутинської шкіл.

Учасників дійства та їх вболівальників гостинно приймав Старовишнівецький навчальний заклад. Старт розпочався з представлення команд. Усі учасники старалися цікаво та оригінально розповісти про себе, пише Досьє 102.

До конкурсу долучилися не лише учні, а і їх учителі. Коли ж творче дійство завершилося, розпочалися справжні інтелектуальні баталії: діти відповідали на правничі питання, складали шаради зі слів та вгадували предмети, сховані в чорному ящику. Конкурсанти зазначили, було важко, однак дуже цікаво.

_MVS2261
_MVS2261

- Готувалися довго з вчителем права, - розповідає учениця Бутинської школи Таня Мельничук. – Ми вивчали конституцію та різні правові норми. Тож добре підготувалися, а головне – отримали нові знання.

Про доцільність заходів, спрямованих на підвищення рівня правосвідомості дітей, зазначають і організатори конкурсу. Інспектор ювенальної превенції Євгенія Купчик впевнена, що ігри приносять дітям не лише знання, вони згуртовують, навчають працювати в команді та проявляти себе.

_MVS2317
_MVS2317

- Під час конкурсу ми побачили не лише інтелектуальні, а й творчі здібності дітей. Крім того, вони закріплюють отримані правові знання та навчаться використовувати їх у житті.

Запекла боротьба конкурсантів визначила абсолютних переможців. Першість здобула команда «Праволюби» Бутинської комунальної загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів. Раділи не тільки діти, а й їх наставник – директор школи, вчитель правознавства Лариса Борсук.

- Ми щиро радіємо перемозі. Подяка організаторам за такий чудовий конкурс. Дуже б хотілося, аби подібні заходи проводилися частіше, а до них долучалися й інші громади та державні установи.

Переможці отримали призи, решту конкурсантів - подяки, незабутні емоції та фото на згадку.

_MVS2266
_MVS2266

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео