Віра Олександрович

За різдвяним настроєм жителям Тернопільщини порадили йти у музей (фоторепортаж)

Відкриття

Оригінальну експозицію відкрили сьогодні, 19 грудня, у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї, що на площі Героїв Євромайдану, 3.

Виставка – різнопланова. У ній і витинанки Галини Дудар, і традиційні народні ляльки Алли Шушкевич, і новорічний декор Оксани Чорномаз. Організатори події – Тернопільський осередок національної спілки майстрів України.

Виставка2
Виставка2

– Якщо комусь треба снігу і різдвяного настрою, то вам – у краєзнавчий музей! – написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» депутат обласної ради Володимир Бобко, побувавши на відкритті виставки. – Навіть не кожна справжня сніжинка настільки гарна, як роботи майстринь, які демонструють у виставковій залі.

До слова, під час відкриття експозиції відбувся невеликий концерт. У залі зібралося кілька десятків гостей різного віку.

Виставка1
Виставка1

Що цікаво, Галина Дудар – народна майстриня, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, вчитель-методист. Вона творить свої витинанки, завдяки… геометрії. Аби пояснити учням, що таке симетрія, педагог взяла аркуш паперу, ножиці й зробила першу витинанку. Окрім того, тернополянка – авторка неповторних ляльок-мотанок.

Натомість Алли Шушкевич – автор навчально-методичного посібника «Народна лялька. Технологія виготовлення». Ця книга стисло охоплює основні методичні рекомендації щодо організації і проведення уроків, містить інструкційно-технологічні картки для проведення занять та ілюстрації готових виробів, що наочно доповнюють теоретичний матеріал.

Виставка3
Виставка3

Нагадаємо, завтра, 20 грудня, у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбудеться етнографічний концерт «Син Божий народився». Початок – о 13:00. Запрошують усіх!

Фото зі сторінки Володимира Бобка у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео