Оксана Бучко

Тернополян закликають підписати петицію про захист християнських цінностей

censorship-1-freedom-of-speech-thought-conscience-irs.in_.ua_-700x393

Тисячі людей з усієї України приїхали до Києва, аби виступити проти проекту закону 0931 під назвою «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу)». У результаті проект відправили на доопрацювання з метою врахування вимог, які були озвучені, в тому числі і на мітингу в Урядовому кварталі.  Наступний відповідальний крок - це завершення підписання Петиції щодо захисту християнських цінностей – основи стабільності, розвитку і процвітання України, яку ще мають час підписати тернополяни.

Для цього залишилося 11 днів і не вистачає трохи більше 6000 голосів. За останніх 7 днів петиція зібрала 6000 підписів, тобто половину завдання виконали. Тож закликають зробити останній ривок.

У петиції окреслили наступні вимоги:

1.Забезпечити виконання Конституції в частині захисту сім’ї та сімейних цінностей.

  1. Зберегти непорушними норми чинної Конституції України (ст. 51) та Сімейного кодексу України (СКУ, ст. 21), які визначають шлюб як сімейний союз жінки та чоловіка й обумовлюють, що «усиновлювачами не можуть бути особи однієї статі» (СКУ, ст. 211 ч. 3).
  2. Не використовувати поняття «ґендер», «сексуальна орієнтація», «ґендерна ідентичність» у Конституції України та жодних інших законодавчих формулюваннях. Не ратифікувати в Україні Стамбульську конвенцію.
  3. Скасувати запроваджену Стратегію упровадження гендерної рівності та недискримінації у сфері освіти «Освіта: гендерний вимір-2021», що нехтує правом батьків на виховання власних дітей згідно з їхніми світоглядними переконаннями та впливати на освітній процес. Ці фундаментальні права закріплені в низці міжнародних договорів, ратифікованих Україною, зокрема п. 4 ст. 18 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права 1966 р., п. 3 ст. 13 Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права 1966 р., п. 2 ст. 3, 5, п. 2 ст. 14 та п. 1(с) ст. 29 Конвенції ООН про права дитини 1989 р. Таким чином, ми, передусім, і як громадяни України, і як батьки, вимагаємо забезпечення нашого права виховувати власних дітей згідно з нашими уявленнями про шлюб, сім’ю, родину та не нав’язувати антинаукових і аморальних постулатів гендерної ідеології в освітньому процесі.
  4. Припинити проведення антидискримінаційної експертизи навчальної літератури, результати якої на практиці засвідчили зневагу до основоположних цінностей українського народу, таких, як батьки, сім’я, мова, патріотизм тощо.

Інструкція щодо підписання петиції – ТУТ.

Детальніше про Закон №0931, який по суті забороняє навіть висловлювання проти ЛГБТ  читайте у попередній публікації на «Терені».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео