Орест Сарматський

В Україні запустили інтерактивну супутникову карту, яка показує скільки землі залишається у «тіні» (Агроновини)

2301 (Copy)

В Україні кількість полів на незареєстрованих землях становить близько 4,3 млн га. 

Про це повідомляється в пресрелізі компанії EOS Crop Monitoring, яка запустила інтерактивну супутникову карту реального стану полів по всій країні.

Зазначається, що моніторинг показав значне розходження між даними у кадастрі та фактичною ситуацією.

На карті можна побачити, що площа посівів ріпаку в Херсонській області, за даними супутників, складає 117,8 тис. га. Це на третину більше, аніж за інформацією у кадастрі. Або ж на прикладі Дніпропетровської області видно 136,4 тис. га полів на незареєстрованих у державному кадастрі землях.

Карта використовує результати дослідження, яке проводилося EOS DA разом з Інститутом космічних досліджень НАН і ДКА України у рамках проекту Світового Банку Землі.

Зараз результати дослідження використовуються Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

2302 (Copy)
2302 (Copy)

Україна зайняла 76 позицію в рейтингу продовольчої безпеки

Про це повідомляє пресслужба «Corteva Agriscience».

– Глобальний індекс продовольчої безпеки (Global Food Security Index, GFSI) опубліковано з метою оцінки стану продовольчих систем у 113 країнах. Цьогорічний звіт, розроблений підрозділом досліджень та аналізу «The Economist Intelligence Unit» за підтримки глобальної сільськогосподарської компанії «Cortevа Agriscience», вказує на потенційну загрозу екологічної кризи для продовольчої безпеки та демонструє, як належні інвестиції та прогрес у розвитку продовольчих інновацій можуть допомогти зменшити цей ризик, – йдеться в повідомленні.

Порівняно із середньосвітовим показником, Україна має кращі показники у фінансуванні програм безпеки харчових продуктів, наявності відповідних приміщень для зберігання врожаю та здатності безпечно зберігати продукти. Позитивними показниками також є залізнична інфраструктура, дієтична різноманітність, наявність поживних мікроелементів в продуктах харчування та відсоток населення, що має доступ до питної води. Основними викликами для країни є:

* корупція,

* державні витрати на наукові дослідження в сільському господарстві,

* відсутність харчових стандартів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео