Оксана Бучко

Тернопільські активісти проти фінансування «Студреспубліки»

81598884_3083495541664005_9166965904938893312_n

Державні гроші витрачаються на імітацію діяльності «Студреспубліки». Про це заявляє МНК-Тернопіль. Організація долучилася до моніторингу проведення таких молодіжних заходів. Під час нього виявили порушення. Та ці заходи досі мають фінансову підтримку від Міністерства молоді та спорту.

– Ми продовжимо наші моніторинги з урахуванням наявної протидії таких організацій, навіть якщо новостворене Міністерство культури молоді та спорту (до якого ми направили відповідне звернення) не припинить підтримку організацій-печаток, що помічені в антиукраїнській діяльності, – йдеться на сторінці МНК-Тернопіль. – Кошти платників податків мають використовуватись ефективно та прозоро на виконання завдань державної політики! Будь-які порушення та відмивання бюджетних коштів є неприпустимими. Неприйнятними є ігнорування виявлених порушень державними службовцями та прикриття неправомірних дій відповідних організацій-порушниць.

У той же час представника МНК не допустили на захід «Конгрес молодих родин» (організатори: ГО «Народно-демократична ліга молоді» (НДЛМ) спільно з ВМГО «Студентська республіка»). Швед Дмитро заздалегідь заповнив заявку на участь, однак не був затверджений. Також він не був допущений на захід як спостерігач від громадської організації, хоч і мав на це право, передбачене відповідними нормативними документами міністерства. Такі дії є грубим порушенням договору «НДЛМ» із міністерством. Це свідчить про наявність порушень, які організатори намагалися приховати від наших очей. Також, задля заплутування незалежних спостерігачів, організатори вказали невірну адресу на власному сайті, яка не відповідала реальному місцю проведення заходу.

Молодіжний Націоналістичний Конгрес вимагає припинити державну підтримку проектів організацій, які не виконують вимоги втілення державної програми «Молодь України» та грубо порушують нормативні акти.

Звернення про порушення можна почитати ТУТ і ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео