Орест Сарматський

Українці вигадали природний спосіб пакування меду (Агроновини)

мед

Українська компанія MEDUSHA представила унікальний спосіб пакування меду — у віск. Про це повідомляє SEEDS.

Директор компанії Андрій Горбонос запевняє, що у світі аналогів такого пакування та зберігання меду немає.

- Ми, по суті, повторили шлях бджоли в природі. Все те, з чого складається наш продукт, не містить жодних штучних елементів, створених людиною. Тут тільки мед і тільки бджолиний віск, який зберігає всі корисні властивості меду. Ми лише додали йому певної форми, — розповів Андрій Горбонос.

Задля створення такого пакування, віск відливають у спеціальні силіконові форми.

Після того, як мед з’їли, у компанії рекомендують використовувати воскову тару знову. Або її можна переплавити та зробити свічку.

- У нас є контракт з пасічниками з великою асоціацією пасічників. Все те, що дістається з вулика, одразу ж їде до нас. Без обробки, без розігріву, без нічого, — продовжив Андрій Горбонос.

Весь мед та віск має відповідні сертифікати.

В Україні зросли обсяги картоплі на переробку — фермер

Станом на 2019 р. обсяг картоплі, що йде на переробку, виріс на 220 тис. т, порівняно з минулим роком. Про це в інтерв’ю Kurkul.com повідомив керівник ФГ «Аделаїда» Сергій Рибалко.

- Якщо ще 3 роки тому це було близько 80 тис. т, то сьогодні цей показник становить 300 тис. т. Зросла кількість крохмальних і чипсових заводів, — розповідає Сергій Рибалко.

картопля
картопля

Керівник ФГ «Аделаїда» додав, що раніше чіпси «Lay's» були повністю імпортним продуктом, але сьогодні в основному виробництво стало  вітчизняним. Сергій Рибалко наголосив на снековій тенденції, яка наразі просувається ринком.

За його словами, в Україні 5% усієї картоплі вирощують професійні виробники, а 95% — домогосподарства.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео