Митрополит Василій Семенюк скликає Собор на тему еміграції

Архиєпископ і митрополит Василій Семенюк 27 лютого 2020 року у Марійському духовному центрі с. Зарваниця (Теребовлянський район) скликає Собор Тернопільсько-Зборівської архиєпархії на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ». Метою зібрання є відповісти на духовні потреби зростаючого числа вірних УГКЦ, які через різні обставини перебувають на еміграції. 

З цього приводу 31 грудня митрополит Василій оприлюднює відповідний дектер, йдеться на сайті архиєпархії.

Зазначається, що на сесії Архиєпархіального Собору Тернопільсько-Зборівської архиєпархії обговорять душпастирські виклики пов’язані з сучасними міграційними процесами в Україні: українське суспільство і міграційні виклики; особливості душпастирства на еміграції; проблеми української сім’ї в умовах міграційних процесів.

З метою забезпечення ефективного виконання декрету про скликання Архиєпархіального Собору на період його підготовки пройдуть регіональні засідання за таким округами:

1. Тернопільський: до цього округу належать протопресвітерати міста Тернополя Центральний та міста Тернополя Східний. Головою округу іменується всесвітлішого отця Романа Вавруха, декана міста Тернополя Східного протопресвітерату.

2. Зборівський: до цього округу належать протопресвітерати Зборівський, Залозецький та Озірнянський. Головою округу іменується всесвітлішого отця Віталія Вовка, декана Зборівського.

3. Великоглибочанський: до цього округу належать протопресітерати Великобірківський, Великоглибочанський та Великоберезовицький. Головою округу іменується всесвітлішого отця Івана Зозулю, декана Великоберезовицького.

4. Козівський: до цього округу належать протопресвітерати Козівський, Бережанський та Козлівський. Головою округу іменується всесвітлішого отця Романа Гука, декана Козлівського.

5. Теребовлянський: до цього округу належать протопресітерати Теребовлянський, Микулинецький та Зарваницький. Головою округу іменується всесвітлішого отця Володимира Топоровського, декана Зарваницького.

6. Підволочиський: до цього округу належать протопресітерати Підволочиський та Збаразький. Головою округу іменується всесвітлішого отця Андрія Лахмана, декана Збаразького.

Згідно з декретом архиєпископа, всесвітлішим отцям, головам округів доручається сформувати окружні оргкомітети, що забезпечать належне проведення регіональних передсоборових зустрічей. До складу оргкомітетів увійдуть священнослужителі та миряни з числа духовенства та вірних округу (5-6 осіб), які спільно обговорять запропоновані тематики та передадуть напрацьовані матеріали до координаційної комісії у справах підготовки та проведення Архиєпархіального Собору.

На передсоборових зустрічах також будуть обрані делегати від кожного округу на Архиєпархіальний Собор з числа клиру та мирян у відповідності до кан. 238 §1 ККСЦ (два священнослужителі і один мирянин).

sobor_c
sobor_c

Вибір читачів за тиждень

Відео