Дарія Шевченко

З 1 січня нетверезим водіям грозитиме кримінальна відповідальність

v-kurseru

З 1 січня 2020 року водії набуває чинності закон про застосування кримінальної відповідальності за водіння у нетверезому стані.

Відповідно до статті 286-1 ККУ, вона загрожує кермувальникам у випадку, якщо:

  • водій у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння керує транспортним засобом;
  • передача керування машиною особі, яка перебуває у стані сп’яніння;
  • відмова водія від проходження медичного огляду;
  • вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником), або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного освідування з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чи до прийняття рішення про звільнення від проведення такого медичного освідування.

За ці дії водіям загрожує штраф від 17 до 32 тисяч гривень і позбавлення права керування транспортним засобом на строк до 3 років. У разі повторного порушення, розмір штрафу збільшиться до 51 тисячі гривень з позбавленням керувати авто від 2 до 3 років.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео