Оксана Бучко

Тернопільські співвласники – проти нового закону

81599625_480068019350566_9078018957599834112_n

Нехтуванням права власності називають тернопільські співвласники новий Закон про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики за № 2042 від 03.09.2019, внесений народними депутатами на розгляд у другому читанні. Адже так зобов’язують ОСББ обрати уповноважену особу для укладення договорів з провайдерами. Тернополяни виступають проти такого нововведення під час флешмобу, ставлячи обрамлення на фото «Я проти 2042».

Таким чином «узаконюють» проведене раніше провайдерами самовільне встановлення обладнання, пояснює голова ОСББ Олеся Чванкіна. Це спричинить нові конфлікти між ними та власниками нерухомого майна, в тому числі співвласниками багатоквартирних будинків, бо є намаганням перекласти проблеми й витрати операторів на співвласників багатоквартирного будинку, причому без згоди і всупереч волі самих співвласників.

Також представники ОСББ підготували офіційне звернення до народних депутатів із проханням відмовитися від законопроекту 2042 «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики» та запропонувати Верховній Раді України відхилити його. Зокрема, звертають увагу, що і багатоквартирний будинок в цілому, і його спільне майно (горища, підвали, сходові клітини тощо) є такою ж священною і недоторканною приватною власністю, як власна квартира чи власний приватний будинок депутатів. І якщо загальні збори  не дають оператору доступу до будинку, то така воля власників цього будинку, яку повинні поважати. Адже мова йде про комфортність і безпеку проживання мешканців багатоквартирного будинку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео