Оксана Бучко

Тернопільських водіїв попереджають про небезпеку

81426555_1518918664914315_4467031524193075200_o

На дорогах Тернопільщини цими днями може бути небезпечно через погодні умови. Тож в управлінні ДСНС нагадують правила поведінки під час хуртовин та ожеледиці. Адже  у такий час різко погіршується видимість і транспортне сполучення як у містах, так і між містами області.

Особливо небезпечні снігові замети для людей, яких негода застала в дорозі далеко від людського житла. Тож, якщо ви знаходитесь в автомобілі під час сильного снігопаду, в управлінні ДСНС радять:

1. При пересуванні в автомобілі не слід намагатися перебороти снігові замети, необхідно зупинитись, закрити двигун з боку радіатора. Якщо є можливість, автомобіль треба поставити двигуном до вітру. Періодично потрібно виходити з машини, розгрібати сніг, щоб машину не занесло снігом.

2. Двигун автомобіля необхідно періодично прогрівати. При прогріванні двигуна важливо не допускати надходження в кабіну (салон) вихлопних газів, важливо слідкувати, щоб вихлопну трубу не забив сніг.

3. Якщо в біду разом потрапили декілька осіб, то потрібно зібратися разом і використовувати один автомобіль для укриття, з інших машин необхідно злити воду. У жодному випадку не можна покидати укриття - автомобіль.

У свою чергу населення під час снігових заметів має бути готовим для проведення рятувальних робіт: розшуку заметених снігом людей і сільськогосподарських тварин; надання першої медичної допомоги і розчищення снігових заметів на дорогах, вулицях, навколо тваринницьких ферм і виробничих будівель; ліквідації аварій на комунальних і енергетичних мережах.

Також слід остерігатись частин конструкцій та предметів, які нависають на будівлях; поламаних дерев; обірваних дротів та ліній електромереж; розбитого скла та інших джерел небезпеки.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео