Дарія Шевченко

Автомобільні номерні знаки деяких тернополян позеленіють

electric-charging-audi-e-tron-hevcars-5-e1563282515248

Від початку 2020 року в Україні вступив у дію закон про запровадження нових дорожніх знаків та номерних знаків зеленого кольору для електромобілів. Крім того, у всіх містах повинні бути облаштовані паркувальні місця винятково для цих транспортних засобів, щоб водій міг вчасно підзарядити своє авто.

- Міністерство внутрішніх справ, Мінекономрозвитку, Мінрегіон, Міністерство охорони здоров’я, Державна служба з надзвичайних ситуацій зобов’язані протягом півроку після офіційної публікації документа (до 9 лютого 2020 року) ввести номера для електромобілів з зеленим кольором шрифту, а також встановити вимоги до паркомісць для електрокарів. А також ввести дорожні знаки “Для електромобілів”, “Крім електромобілів”, “Станція зарядки електромобілів”, - йдеться у дописі.

Українці кажуть, що в деяких містах вже облаштували паркомісця для електрокарів. А от власникам паливних автівок, що паркуватимуться на місці для зарядки, обіцяють штрафи: від 340 до 510 гривень за зупинку або стоянку авто на місці для електромобілів, або створення перешкод водіям електрокарів. Крім того, інспектори з паркування отримають право затримати транспортний засіб порушника, в тому числі за допомогою евакуатора.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео