Віра Олександрович

Усі «хвости» перекинули на 13-ту сесію Тернопільської обласної ради (фото, відео)

Працюючи фактично близько 7-ми годин, депутати на останньому засіданні Тернопільської обласної ради 13 січня, показали мінімальну ефективність.

Варто визнати, що новий порядок денний вони сформували доволі швидко і підтримали пропозиції голови обласної ради Віктора Овчарука та своїх колег – дружно, давши «в цілому» 53 «за». Проте розглянути встигли усього кілька пунктів.

Депутати1
Депутати1

Що цікаво, на самому початку засідання депутатам запропонували включити у порядок денний цілу низку питань. Керувати цим процесом Віктор Овчарук взявся особисто. Саме він наголосив на тому, що першими йтимуть політичні пункти, а відразу після них – бюджет-2020. Заслухати політики того дня погодилися і заяву родичів Героїв Небесної Сотні та активістів.

Саме з ініціативи голови облради у порядку денному з’явилися такі питання: - «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Верховної Ради щодо відзначення на державному рівні у 2020 році пам’ятної дати - 100-річчя з дня народження Ярослави Стецько (пропозиція фракції «Європейська Солідарність» – прим.)»; - «Про визначення статутного капіталу і затвердження статуту КНП «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» у новій редакції»; - «Про визначення статутного капіталу і затвердження статуту КНП «Тернопільський обласний центр служби крові» у новій редакції»;

Гості
Гості

- «Про визначення статутного капіталу і затвердження статуту КНП «Тернопільський обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер» у новій редакції»; - «Про затвердження передавальних актів балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів перетворених закладів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області до правонаступника – Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації»; - «Про затвердження положень про наглядові ради у Бережанському, Почаївському, Скала-Подільському, Теребовлянському психоневрологічних будинках-інтернатах і затвердження складів наглядових рад»; - «Про об’єкти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області»; - «Про оновлення складу апарату облради» та інші.

Після цього Віктор Овчарук запропонував депутатам внесли свої пропозиції до порядку денного. Відтак батьківщинівець Ігор Мерена попросив зареєструвати депутатський запит про ситуацію із вибухом газу у будинку культури с. Угринів і наслідками трагедії, у якій постраждали діти (звіту вимагав від поліцейських – прим.), а свободівець Богдан Лихий – запит щодо 8 га землі на території Залозецької сільради, які віддали невідомо кому. Його колега Михайло Тимошик нагадав, що досі не отримав інформації про обласну бібліотеку.

Депутати2
Депутати2

Голова постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Ігор Леськів попросив зняти кілька питань, оскільки вони втратили актуальність. Натомість представниця фракції «Громадянська позиція» Лариса Римар закликала терміново розібратися із проблемою, що виникла через шкільний автобус, який відібрали у Велико-Дедеркальської школи (Шумський район – прим.).

Перше, за що дружно взялися депутати, - звернення до Верховної Ради з пропозицією відзначити на державному рівні 100-ліття від дня народження Ярослави Стецько. У рішенні, зокрема, йдеться (цитуємо): «Ми, депутати Тернопільської обласної ради, з метою розвитку історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам’яті та належного вшанування пам’ятних дат і ювілеїв звертаємося до Верховної Ради із проханням відзначити на державному рівні у 2020 році пам’ятну дату - 100-річчя із дня народження Ярослави Стецько. Рекомендуємо Верховній Раді України запропонувати Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 100 річниці від дня народження Ярослави Стецько; публічному акціонерному товариству «Укрпошта» – видати поштові конверти і поштові марки, присвячені вказаній пам’ятній даті». Результат – 52 «за», але згодом робочий темп депутати втратили.

Депутати3
Депутати3

До слова, більшість доданих господарських питань, а також тих, що вже давно очікують на ухвалення, так і залишилися не розглянутими і, звісно ж, «перекочують» у порядок денний вже 13-ї сесії. Коли її скличуть, наразі не відомо.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео