Тернопільщину, ймовірно, поділять на 61 громаду

IMG-20200120-WA0018

20 січня в Міністерстві розвитку громад та територій України відбулись консультації зі створення Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, який ляже в основу проєкту Закону «Про адміністративно-територіальний устрій».

Від Тернопільщини участь у консультаціях взяли: заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Гайдук, народний депутат України Іван Чайківський, начальник Управління містобудування та архітектури Тернопільської ОДА Володимир Харченко, виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак, міський голова Чорткова Володимир Шматько, міський голова Шумська Володимир Плетюк, міський голова Збаража Роман Полікровський, міський голова Скалата Петро Савончак, Іванівський сільський голова Руслан Шафранович, йдеться на trvamu.blogspot.com.

У ході консультацій був презентований варіант Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області, в який увійшла 61 громада. Всі детально розглянули пропозиції з формування громад у кожному районі Тернопільської області. В ході дискусії представники Мінрегіону, профільного комітету Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України висловили свої зауваження та пропозиції щодо презентованого проєкту плану.

Найближчим часом відбудуться консультації з органами місцевого самоврядування Тернопільщини та експертами щодо врахування висловлених зауважень до проєкту Перспективного плану. Після цього доопрацьований проєкт документу буде винесено на розгляд міжвідомчої робочої групи при Тернопільській ОДА та у лютому повторно буде презентовано у Міністерстві розвитку громад та територій України.

Фото Асоціації міст України

Вибір читачів за тиждень

Відео