Близько 200 тернополян заспівали у центрі міста (фоторепортаж)

Сьогодні, 22 січня, у День Соборності України на майдані Волі в Тернополі пройшла всеукраїнська акція «Молитва за Україну». Участь взяли близько 200 осіб.

Священнослужителі помолилися за мир і єдність України, після чого разом із дітьми заспівали пісню-молитву «Боже великий, єдиний».

- Сьогодні ми відзначаємо 30 років проголошення ЗУНР, об’єднаності, де починаючи з Львові, Франківська і тягнулися аж до самого Києва. Це був дійсно великий тріумф, піднесення людства. Починаючи з 1989 року мені приходилось проходити всі етапи з владикою Василем де ми посвячували і прапор, де ми створювали цей ланцюг де ми йшли крок за кроком, етап за етапом, кожен мав свою віру і надію у відродженні греко-католицької і автокефальної церкви і зараз, практично, ці мрії здійснилися. Як учасник того всього тих 30 років безперечно я на співочому полі вийшов тоді зі складу російської православної церкви і оголосив українську автокефальну. Люди тоді не могли цього збагнути, але завдяки рухові, все це створювалось, щоб піднести народ не лише для відродження церкви, але тим самим ми відроджували саму українську державу. Дякуємо зараз за те, що ми були свідками історичних подій, що в нас є своя українська мова, вільна держава, своя Конституція, свій Президент. Хотілось би, щоб молодь не забувала ні про церкву, ні про державу. А держава – це ми! Від кожної домівки починається держава, як ми поставимось, будемо відноситись до цього – так і буде збудована держава. Кого ми обираємо керівниками влади – залежить теж від нас, не нарікаймо на Бога, що в нас погана влада, це ми її обрали. І зараз повинні задуватись над помилками, як скріпити свою державу, а зможемо ми це зробити тільки в любові і єдності, - каже один зі священиків.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«268682,268681,268680,268679,268678»]

Фото Аліни Жайворонко

Вибір читачів за тиждень

Відео