Віра Олександрович

Шахраї вже добралися до підприємців із Монастирищини

Монастириська

На телефони підприємців Монастириського району цими днями надходили дзвінки від невідомих осіб, які шахрайським шляхом намагалися виманити гроші. 

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області. Причому це – вже не перший подібний випадок у нашій області, але на «вудочку» аферистів досі потрапляють жителі Тернопільщини (читайте ТУТ і ТУТ – прим.)

– Зокрема, зловмисники телефонували до бізнесменів із номерів 068-606-94-47 і 098-603-77-71, – кажуть у податковій. – Невідомі просили зателефонувати начебто «керівнику» податкової на номер 098-548-73-88. Там додзвонювачів уже чекав «начальник», який просив надати грошову допомогу для залагодження перевірки зі столиці через переатестацію працівників. 

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області вкотре наголосили: жодних вказівок збирати гроші від свого ім’я жодним довіреним особам не надавали і давати не можуть. 

– Ніхто із посадових осіб із вищевказаними питаннями не звертався і звертатись не може, – стверджують у податковій. – Тож підприємцям і звичайним громадянам варто бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям і ретельно перевіряти інформацію. 

Із метою запобігання використання шахраями злочинних схем, попередження фінансових втрат для підприємництва і недопущення можливих проявів дискредитації органів ДПС України, суб’єктам господарювання порадили негайно повідомляти про будь-які випадки вимагання грошей чи вчинення протиправних дій від ім’я працівників податкової служби відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102 або телефонувати до антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс» за номером 0 800 501 007, напрямок «4».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео