У Настасівській громаді шукають сім’ю, яка готова прийняти волонтера Корпусу миру

DJI_0186

У Настасівській громаді шукають дві сім’ї, котрі мінімум на три місяці погодились би прийняти у себе волонтера Корпусу миру. З двох сімей, які пройдуть попередній відбір, у результаті виберуть лише одну. Загальний період перебування волонтера в громаді – 2 роки. Він працюватиме у сільській раді, а також займатиметься з дітьми та молоддю вивченням англійської. Щомісячна оплата за проживання волонтера в родині становитиме 3 200 гривень, половина з яких – це оплата щоденного одноразового харчування.

- Волонтер перших три місяці проживатиме у сім’ї, оскільки вважається, що спільний побут та щоденне невимушене спілкування з членами родини допоможе волонтерові краще адаптуватись до місцевих умов і звичаїв та швидше опанувати українську мову, – пояснює Оксана Зазуляк на сторінці Настасівської ОТГ у Facebook.  Саме до неї слід звертатись у разі готовності прийняти у себе волонтера.

До сім’ї, котра готова прийняти у себе волонтера, є ряд вимог:

  • важливо бути готовим прийняти волонтера незалежно від віку, статі, кольору шкіри тощо;
  • помешкання має бути розташоване в населеному пункті, в якому знаходиться Настасівська сільська рада;
  • волонтер повинен проживати в кімнаті, яка зачиняється зсередини на замок чи защіпку та укомплектована найнеобхіднішими для проживання меблями та предметами побуту (письмовий стіл, як мінімум два стільці або крісла, настільна лампа, книжкова поличка, ліжко з матрацом, подушка, ковдра, гардеробна шафа та дзеркало).
  • необхідно надати фотографії будинку, в якому мешкає родина, кімнати, де проживатиме волонтер, ванної кімнати та кухні.

Після закінчення терміну проживання волонтера в українській родині, очікується, що він переїде в окрему однокімнатну квартиру (чи будинок), пошуком якої може зайнятися приймаюча організація. Якщо родина не проти продовжувати приймати в себе волонтера після перших трьох місяців, вона може запропонувати такий варіант своєму гостеві.

Також варто зауважити, що приймати в себе волонтера не можуть працівники органу місцевого самоврядування, з якими він буде працювати. Якщо Настасівська ОТГ успішно пройде всі етапи відбору, то волонтер почне працювати в громаді з жовтня 2020 року.

Фото з офіційного сайту Настасівської ОТГ

Вибір читачів за тиждень

Відео