Орест Сарматський

Державні конюшні та свиноферми приватизують (Агроновини)

2601 (Copy)

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на нараді з представниками державних підприємств заявив, що непрофільні активи держкомпаній віддадуть у приватний сектор.

Про це повідомляє сайт «Економічна правда»

- Непрофільні активи держкомпаній, які плодять корупцію, будуть віддані у приватний сектор. Їхній продаж дозволить підвищити ефективність підприємств державного сектору. Зараз до таких активів належать конюшні, свиноферми тощо. Вони заважають компаніям працювати, не приносять прибутків і створюють передумови для корупції, – сказав він.

Повідомляється, що Гончарук також наголосив, що Фонд державного майна повинен «вибудовувати способи залучення інвестицій шляхом продажу приватним інвесторам тих об’єктів, які є збитковими та нестратегічними для країни».

 

Майже кожен 10-й гектар української сільгоспземлі – у «тіні»

2602 (Copy)
2602 (Copy)

Майже кожен десятий гектар української сільгоспземлі знаходиться в «тіні». Про це повідомляє  EOS Crop Monitoring.

- Майже кожен десятий гектар української сільськогосподарської землі перебуває в тіні. Тобто де-юре поля не існує, а де-факто — із нього збирають врожаї. EOS Crop Monitoring оцінив, скільки торік заробили на незареєстрованих полях. Прогнозована сума — 88,5 млрд грн. А це — 60% цьогорічних видатків на освіту в Україні, — ідеться в повідомленні .

Згідно з дослідженням, площа незареєстрованих полів становить 4,3 млн га.

У топ-5 з виробництва сільгосппродукції на незареєстрованих полях увійшли Миколаївська, Одеська, Харківська, Чернігівська та Кіровоградська області. Найпопулярніші культури, які вирощують на незареєстрованій землі: зернові – вирощують на 12,2 млн га землі, соняшник – на 7,5 млн га, кукурудза – на 6,7 млн га.

Вибір читачів за тиждень

Відео