Орест Сарматський

Монастир на Тернопільщині «прихватизував» землю селян

daf31b7a6f763613dedd7e481b8e20d5-f70671958108ce35e30d92c0b14f2038 (Copy)

Московський патріархат незаконно «прирізав» собі більше гектара державної землі на Тернопільщині. Про це заявляють депутати сільради, котрі стверджують, що їхні підписи під документами підробили, йдеться в сюжеті ТСН.

Місцеві депутати говорять про підроблення їхніх підписів під рішенням, якого ніколи не розглядала сесія.

- Монастир у Малих Загайцях Шумсьвого району – храм ХVII століття.  На публічній кадастровій карті України ця земля – більше гектару поруч з монастирем – має кадастровий номер і лише єдину примітку: «державна власність», ані власника землі, ані користувача. У Держгеокадастрі кажуть, що монахи Загаєцького монастиря не мають права нею користуватися, - йдеться у повідомленні.

Про це ж заявляють депутати сільради. Вони стверджують - їхні підписи під документами підробили. А Загаєцький чоловічий монастир уже навіть відгородив територію, яку чомусь вважає своєю, і навіть веде там господарські роботи.

Не показують журналістам і зареєстрованої заяви від монастиря з проханням передати їм землю – документи обіцяє принести ігумен, який спершу каже, що все законно, а потім відмовляється виконувати обіцяне.

Минулоріч правоохоронці вже розслідували справу про перевищення повноважень депутатами Великозагаєцької сільської ради щодо передачі державної землі московській церкві. Утім, за кілька місяців провадження закрили. Тоді депутати поскаржилися СБУ на фальсифікацію підписів, але звідти скаргу передали знову місцевій поліції. На цьому розслідування і завершилося…

Фото: Високий Замок

Вибір читачів за тиждень

Відео