Орест Сарматський

У колишній сімейній резиденції Грабовських у Тернополі показали щось колоритне (фоторепортаж)

Заставка09

Колись тут, в цій, вже понад 130-річній будівлі на вулиці Івана Франка у Тернополі десятиліттями мешкала заможна родина лікарів та юристів Грабовських. Нині у колишній сімейній резиденції розташована Тернопільська бібліотека-музей «Літературне Тернопілля», яку очолює Галина Компанієць.

В останній день робочого тижня гурт однодумців «ВіВат студіо» показав тут нові відеокліпи на слова відомого тернопільського поета Володимира Карагодіна та на музику й аранжування Сергія Родька, відеорежисер - Віталій Заболотний.

06
06

Передусім, йдеться про відеокліп, де прозвучала пісня у виконанні Наталії Солдаєвої «Заспівайте, мамо, колискову» на слова Володимира Карагодіна.

09
09

- Цей кліп готували фахівці своєї справи. Зроблено красиво, неординарно. Тут поєднано інтер’єр цієї бібліотеки-музею, де ми зараз перебуваємо, куточки Львова, гарна колискова пісня, яка одразу ж нас переносить у дитинство. І все це вдало пов’язано і створено у Тернополі. І, вважаю, що це нехай невеличка, але так би мовити, камерна мистецька подія, - сказала, відкриваючи імпрезу мистецтвознавець, видавець, дизайнер-художник Наталія Кіналь.

01
01

10
10

Про те, як готувався цей відеокліп розповіли його творці – співачка Наталія Солдаєва, автор слів пісні Володимир Карагодін, оператор Віталій Заболотний.

- Наша творча група цей проект із створення кліпу розпочала з того, що для кожного є дорогим. Це - про маму, колискова пісня, дитинство. Я вдячний усім, хто долучився до того, щоб кліп вийшов у світ.

02
02

07
07

- Спасибі, зокрема, відомому тернопільському художнику-ілюстратору Олегу Кіналю, без прекрасних ілюстрацій якого до книги «Фарбований Лис» ця робота виглядала би не такою теплою, барвистою, якими є його роботи. Це – своєрідна подорож у світ дитинства через певні образи, малюнки, які створив він, - вважає Володимир Карагодін.

Сам же Олег Кіналь поділився своїми думками про поетичну творчість Володимира Карагодіна, відкриту атмосферу зацікавленості й взаєморозуміння, яка була під час роботи над відеокліпом.

08
08

- Скажу відверто, поезія Володимира, рядки якої покладені на музику мені дуже сподобалася. Я одразу відчув, що це якраз те, що нам усім потрібно, такий направду якісний український продукт, як тепер модно казати. Кліп знімали у різних місцях, а тому числі й тут, в бібліотеці, де її директор Галина Компанієць разом із своїми колегами змогла зберегти не тільки дух любові до книги, рідного краю, але й відтворити певну шляхетність,  якої, на жаль, іноді бракує загалу.

03
03

- Зазначу, що під час підготовки сценарію, та власне, й самих зйомок, у творчій групі панувало абсолютне взаєморозуміння, що звичайно допомагало без зайвої трати часу реалізувати задумане, - сказав Олег Кіналь.

05
05

З цікавістю присутні слухали розповідь Наталії Солдаєвої, яка виконала пісню у відеокліпі, почули позитивні враження від музичної новинки з вуст громадсько-політичного діяча, доктора педагогічних наук, професора Володимира Вихруща, народного художника України Богдана Ткачика, заслуженого журналіста України Олега Снітовського, інших тернополян, які прийшли на музичну імпрезу.

04
04

Цього ж вечора на великому екрані було презентовано ще дві творчі роботи «ВіВат студіо» - відеокліпи із піснею заслуженої артистки України Надії Кулик «Блаженна роса» та піснею популярного артиста Dali «Руки вітру».

Фото автора та Олега Кіналя

Вибір читачів за тиждень

Відео