Віра Олександрович

За 6 400 грн хабара жінка на Тернопільщині обіцяла успіхи під час іспиту 

Жительку Тернопільського району, яка отримала неправомірну вигоду за сприяння в успішній здачі екзаменів на право керувати авто, викрили правоохоронці. 

У Тернопільській місцевій прокуратурі здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ст. 369-2 КК України – «зловживання впливом» щодо краянки. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили: жінка пообіцяла місцевому жителю вплинути через знайомства на службових осіб Сервісного центру. Усе для того, щоб двоє жителів обласного центру успішно здали екзамен із водіння.

– Отримання громадянкою 6 400 грн неправомірної вигоди спільно викрили працівники Тернопільської місцевої прокуратури і Тернопільського управління Департаменту внутрішньої політики (ДВБ) Національної поліції України, - кажуть в обласній прокуратурі. – Вони ж і задокументували цей факт.

Жінку затримали в порядку ст. 208 КПК України. Їй повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369-2 КК України.

Фото2
Фото2

До речі, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не доведуть у законному порядку і встановлять обвинувальним вироком суду. 

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео