Тамара Коблик

Якщо на Антонія небо заволочується хмарами, буде заметіль

main

Хмарна погода протримається у Тернополі увесь день. Удень 30 січня йтиме дрібний дощ зі снігом, якому ввечері на зміну прийде дрібний сніг.

Ускладнення погодних умов 29-31 січня 2020 р: в Карпатах помірний, вночі 29 січня та вдень 31 січня значний сніг, хуртовини (на Закарпатті значний дощ з мокрим снігом), приріст снігового покриву 20-30 см; на дорогах ожеледиця; у західних, північних, Полтавській та Харківській областях мокрий сніг, утворення нестійкого снігового покриву висотою 3-10 см; місцями налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця; 29-30 січня в Україні пориви вітру 15-20 м/с. Ускладнення погодних умов відповідає І (жовтому) рівню небезпечності, спричинятиме порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

Температура вдень 2..4°С, вночі 0..2°С.

Сонце зійде о 07:52, захід – о 17:08. Тривалість світлового дня – 9 годин 16 хвилин.

Фаза місяця – зростаючий серп, опівночі буде освітлено 30%.

За останні 130 років 30 січня реєстрували такі температурні рекорди:

макс: 9.6° (2002)

мін: -23.5° (1980)

Народний прогноз погоди:

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Антонія Великого. У минулі часи цей день називали Антон Перезимній — саме 30 січня вважалося серединою зими. Цього дня часто бували відлиги, а вслід за ними наступали сильні морози. Звідси і прикмета, що зимовому теплу вірити не можна: “Перезимник дасть надію, тепло, а потім обдурить — все морозом скрутить”. Якщо на Антонія небо заволочувалось хмарами, очікували заметіль.

Інформацію взято з сайтів sinoptik.uarp5.ua та Українського гідрометеорологічного центру.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео