Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини самі повідомляли про тих, хто не платить податки

Звернення

Більшість заявників на Тернопільщині цікавилася контрольно-перевірочною роботою податкової служби. Втім, чимало було і таких, хто повідомляв про ухилення від сплати податків.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 2019-го до Головного управління ДПС в області надійшло 128 письмових звернень від 147 осіб, у тому числі - 6 колективних, - уточнюють у податковій. – І це - на 7 більше, ніж у січні-грудні 2018-го.

Письмово до органів ДПС області звернувся 131 громадянин, соціальний стан якого не визначили, 9 пенсіонерів, 5 підприємців і двоє безробітних.

- За тематикою, найбільше звернень було щодо контрольно-перевірочної роботи – аж 68 заяв, - визнають податківці. - Про ухилення від сплати податків інформували 23 заявники. Цікавилися люди також особливостями надання відмови при отриманні реєстраційних номерів облікової картки платника податків. Таких було 6 звернень.

Окрім того, 6-ро заявників бажали отримати податкові консультації, 5-ро - з’ясовували подробиці адміністрування єдиного внеску.

- Питання щодо ліцензування певних видів господарської діяльності порушували 4 особи, - додають фахівці. - По дві заяви надійшло щодо сплати акцизного податку, податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і на майно, а також реєстрацію та облік платників тощо. Усі звернення розглянули у законодавчо встановлені терміни.

Розглянувши письмові заяви, фахівці податкової служби краю надали 50 роз’яснень, причому все вирішили позитивно у 57 випадках. Крім того, 8 заяв не підлягали розгляду, відповідно до ст. 8 і 17 Закону «Про звернення громадян», стільки ж перенаправили за належністю, відповідно до ст. 7 Закону «Про звернення громадян». Відмовили у задоволенні звернень лише п’яти заявникам.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео