Орест Сарматський

Громада на Тернопільщині розвиває громадський простір

зображення_viber_2020-01-22_20-01-13 (1)

У грудні минулого року до складу Трибухівської ОТГ приєдналася сусідня Цвітівська сільська рада. Зараз у громаді створена комісія для проведення реорганізації та вирішення кадрових питань по вищезазначеній раді.

Нещодавно з консультаційним візитом громаду відвідали представники Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

- У Трибухівській ОТГ зараз активно працюють над реорганізацією Цвітівської сільської ради, щоб максимально швидко налагодити усі управлінські процеси. Також, в громаді не забувають про розширення, тому проводиться робота по приєднанню інших сусідніх сільських рад», – зазначив радник з питань місцевого самоврядування та децентралізації Михайло Лисиканич. Він детально ознайомив присутніх з процедурою проведення реорганізації. Зокрема, це стосувалося інвентаризації комунального майна, оформлення передавальних актів, кадрових питань та низки інших важливих моментів, повідомив «Терен» експерт з комунікації та висвітлення роботи Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Сергій Волохатий.

Також протягом візиту керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD з Європою Наталія Онищук обговорила з керівництвом громади потенційні проєкти економічного та місцевого розвитку Трибухівської ОТГ, у яких наголошувалося на важливості стратегічного та просторового планування, як додаткових інструментів для залучення інвестицій.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото Сергія Волохатого

Вибір читачів за тиждень

Відео