Орест Сарматський

На Тернопільщині вшанують винахідника «Х-променів»

Pulyuy (Copy)

Поминальною Божественною Літургією в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в Тернополі 3 лютого о 8.15 розпочнуться святкові заходи з нагоди відзначення 175-річчя від дня народження видатного українського вченого, громадського та культурного діяча, уродженця Гримайлова Івана Пулюя.

Як повідомив кореспондента «Терену» ректор Тернопільського національного технічного університету ім. І.Пулюя професор Петро Ясній, після поминальної служби відбудеться покладання квітів до меморіальної дошки членам Тернопільського таємного товариства «Громада», яке заснував Іван Пулюй (вул. Листопадова, 2). Потім урочистості продовжаться у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.

У програмі – церемоніал покладання квітів до погруддя Івана Пулюя, виступ ректора ТНТУ, керівників області й міста, державних та громадських організацій.

Також заплановано провести урочисту академію за участі відомих в Україні науковців, дослідників життя і діяльності Івана Пулюя. Учасники урочин ознайомляться із виставкою книг про про Івана Пулюя, відвідають музей винахідника «Х-променів», які через низку обставин у світі називають «рентгенівськими».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео