Віра Олександрович

За що головний податківець Тернопільщини похвалив місцевих бізнесменів

Лісницький

У місцевих скарбницях на Тернопільщині лише за січень отримали майже 336 млн грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Приріст надходжень до місцевих бюджетів Тернопільщини з початку цього року склав 30,5 млн грн, або «плюс» 10% до показників січня 2019-го, - каже в. о. начальника Головного управління ДПС в області Валерій Лісницький. - Загалом упродовж січня платники податків перерахували на розвиток територіальних громад 335,8 млн грн.

Серед основних платежів, від яких місцеві скарбниці отримали найбільше: податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок, плата за землю, акцизний податок із роздрібної реалізації підакцизної продукції, податок на нерухоме майно, а також відмінне від земельної ділянки.

- Звісно ж, головним сегментом наповнення місцевих бюджетів залишається ПДФО, - уточнює пан Лісницький. - Упродовж січня краяни сплатили 197,3 млн грн цього платежу, що на 14,1 млн грн більше, ніж у січні торік.

Посадовець також розповів, що на другому місці за надходженнями – єдиний податок.

- Малий бізнес перерахував із початку цього року 84,6 млн грн даного платежу, - конкретизує Валерій Лісницький. - При цьому фактичні надходження перевищили очікувані на 1,4%. Відтак місцеві бюджети додатково отримали 1,1 млн грн, а щодо показника минулого року приріст із єдиного податку склав 7,9 млн грн.

За словами очільника ГУ ДПС в області, місцеві скарбниці також отримали 26,2 млн грн плати за землю і 13,5 млн грн податку за нерухоме майно.

- Порівняно із січнем 2019-го надходження цих платежів зросли на 5,4 і 3,3 млн грн, відповідно, - продовжує він. - Щодо акцизного податку із роздрібної реалізації підакцизних товарів, то його перерахували 9,9 млн грн, а це - на 400 тис. грн більше, ніж торік.

На думку Валерія Лісницького, позитивна динаміка надходжень до бюджетів загалом і місцевих зокрема насамперед ґрунтується на сумлінні соціально відповідального бізнесу, який забезпечує стабільно високий рівень добровільної сплати податків.

Фото надане Сектором комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео