Орест Сарматський

Запровадження європейських норм щодо молока позбавить селянина корови-годувальниці (Агроновини)

1001 (Copy)

Запровадження норм Європейського Союзу, які вимагають заборони реалізації молока 2-го сорту позбавить селянина основного доходу від корови-годувальниці. 

Про це розповів народний депутат України Іван Чайківський у коментарі для публікації «Євроінтеграція – загальмувати чи прискорити: вплив на аграрний ринок подальшого торговельного зближення з ЄС». 

– Роль держави впорядкувати і забезпечити. Не просто взяти батогом раз – і заборонили, так не буває. Треба, щоб люди безболісно перейшли, бо для багатьох українських сімей в селі корова – основна годувальниця. І люди за рахунок цього молока і цих продуктів, які виробляють, живуть – ми не можемо відібрати в них хліб.

Нагадаємо, від початку 2020 року більше не діють попередні стандарти якості молока, тож виробники у домогосподарствах мають знайти можливості для встановлення нового обладнання для перевірки.

1002 (Copy)
1002 (Copy)

Зарплата в АПК зросла на 22%

У 2019 році середня заробітна плата працівників  АПК України зросла на 21,9%, у порівнянні з 2018 роком. Про це повідомляє пресслужба Держслужби статистики України. 

– У період із січня по грудень 2019 року середня зарплата працівників сільського господарства України становила 8 738 гривень. Зростання середньої зарплати в АПК у грудні 2019 року, в порівнянні з груднем 2018 року становило 2%, – йдеться в повідомленні.

Додається, що середній дохід працівників агросектору у грудні 2019 року становив 9 287 грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео