Орест Сарматський

Збулася мрія сімейних медиків з Тернопільщини 

теелм02 (Copy)

У Тернопільській області сімейні медики напередодні отримали понад 150 комплектів для впровадження телемедицини.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

Для амбулаторій загальної практики-сімейної медицини Тернопільщини придбали 154 комплекти телемедичного обладнання вартістю 16,4 млн грн. Кошти спрямували із державної субвенції місцевим бюджетам на реалізацію заходів з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості, йдеться у повідомленні.

Комплект телемедичного обладнання складається з сумки для транспортування, електрокардіографа, спірометра портативного, стетоскопа, пульсоксиметра, автоматичного тонометра для вимірювання артеріального тиску та частоти пульсу. Також є тут і  автоматичний термометр для швидкого вимірювання температури, апарат для вимірювання рівня глюкози та холестерину, цифровий дерматоскоп, оглядова камера, планшетний ПК та монітор життєво-важливих показників.

Нагадаємо, на Тернопільщині упродовж минулого року впровадження засобів телемедицини розпочав Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

У 2018 році Міністерство регіонального розвитку, МОЗ, Світовий банк і Міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади підписали меморандум щодо впровадження телемедицини в Україні.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео