Незабаром Ігоря Сопеля оцінять по-новому

unnamed

Про нові критерії оцінки роботи голів ОДА розповів міністр Дмитро Дубілет. Спочатку сформували список зі ста показників та згодом скоротили його до 24-х. Серед них – освітні, економічні, медичні, інфраструктури та інші. 

– Ділюсь з вами KPI (key performance indicators, ключові показники ефективності – авт.), які ми склали для оцінки голів обладміністрацій. З цих KPI ми будемо щокварталу складати рейтинг та прив’язувати до неї систему мотивації. Ми сформулювали показники таким чином, щоб усі регіони могли «змагатися» між собою. Зазвичай ми прив’язуємось до темпу приросту. Це дозволяє порівнювати між собою регіони різних розмірів та різних ступенів розвитку, – повідомляє Дмитро Дубілет.

Міністр підкреслює, що в показники треба включати лише ті, на які очільники ОДА мають безпосередній вплив. Та у коментарях зазначають, що далеко не усі пункти можуть залежати від голів ОДА. Зокрема, охоплення щепленнями, кількість укладених договорів з лікарями та інші. Тож схоже перелік КРІ ще доведеться опрацьовувати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео