Тернополянам на замітку: якого раціону слід дотримуватися при гастриті

сп

Як відомо, не одним лише спортом, а й спортивним харчуванням варто підтримувати стан здоров’я, якщо у вас виявили гастрит. Такий тип харчування передбачає спеціальні харчові добавки, і накладає певні обмеження.

Варто пам’ятати, що з щоденного раціону слід виключити амінокислоти, т. к. вони руйнівно впливають на слизову оболонку травного органу. А ось протеїн при гастриті не забороняється. Концентрована кількість білків, що надходять в організм, не дає подразнюючої дії на слизову шлунка.

Перш ніж приймати будь-які харчові добавки, рекомендується проконсультуватися з лікарем. Дієта при даному захворюванні буде залежати від форми тяжкості патологічного процесу. Під час загострення перші кілька днів дозволяється пити тільки воду і дотримуватися максимального спокою. Після нормалізації стану поступово слід вводити інші продукти. Раціон розширюють поетапно.

До спортивних занять приступають не раніше ніж через 1,5 години після їжі. Після тренування до чергового прийому їжі слід витримати не менше 45 хвилин.

Фото з відкритих джерел

Пити воду під час занять можна (в невеликій кількості).

Її вживання не дає перегріватися організму і запобігає його зневодненню.

При призначенні дієти хворим гастритом враховується рівень кислотності. Якщо хвороба сформувалася при високому показнику вироблення соляної кислоти, то фізичні вправи будуть сприяти зниженню її концентрації. Заняття починають повільно, поступово набираючи інтенсивність. Різко закінчувати тренування теж не можна. Темп виконуваних вправ поступово знижують.

При зниженій кислотності дозволяється більш інтенсивне виконання спортивних вправ, але з нетривалими підходами. Час для тренування краще планувати на ранішні години, а її тривалість не повинна перевищувати більше години.

Вибір читачів за тиждень

Відео