Тернополянам нагадують, що «гаряча лінія» щодо консультацій коронавірусу працює цілодобово

коронавірус

У Тернополі виявили випадок на захворювання коронавірусом, який, на щастя, не підтвердився.

У дитини, яка повернулась нещодавно у Тернопіль з Іспанії, підозрювали захворювання на коронавірус, який, як згодом з’ясувалося, не підтвердився. Після оперативного втручання медиків та ряду досліджень у хворого виявили грип типу «В».

- Ситуація в світі та в Україні із захворюванням на COVID-19 непередбачувана, але ми вчасно зреагували й в наступних подібних ситуаціях працюватимемо злагоджено і професійно. Зараз надзвичайно багато людей повертаються з-за кордону, - зазначає лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев. – Людина може прибути з-за кордону абсолютно здоровою, температурний скринінг на місці перетину кордону може не виявити симптомів. А проблеми можуть розпочатися, коли людина перебуватиме вже в Україні. Тож, при виявленні ознак захворювання, насамперед, потрібно обов’язково звернутися за медичною допомогою до сімейного лікаря чи педіатра, зателефонувати на «гарячу лінію» за консультацією. Це зробити потрібно обов’язково, адже чим скоріше ми почнемо медичне лікування, тим кращий результат очікується. Навіть, якщо це не коронавірусна інфекція, ми оперативними діями убезпечимо людей від контакту і від можливого поширення хвороби, - повідомляють на сайті міської ради.

«Терен» уже неодноразово писав про спалах епідемії коронавірусу, який поглинув чи не усю Європу. На жаль, але захворюваність дійсно існує і це не міф, а реальність. Для того, щоб оберегтися, насамперед, лікарі рекомендують постійно дезінфікувати руки після будь-яких відвідин громадських місць, вдома дотримуватись елементарних правил гігієни рук.

Нагадуємо, що у Тернополі працює цілодобова «гаряча лінія» щодо даної проблеми. Зателефонувавши за номером 098 4415981, тернополянам з можливими проявами коронавірусної інфекції нададуть консультацію і, при потребі, організують лікувально-профілактичні заходи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео