Оксана Бучко

Ще два випадки із підозрою на коронавірус: тернополяни мають приклад дій із Чернівців

9c19d8a395c38ef1

Ще двох людей з підозрою на коронавірус госпіталізували у Чернівецькій області 5 березня. Вони нещодавно повернулись з Італії. Як реагувати медикам та інформувати населення журналістам у таких випадках тернополяни можуть дізнатись на прикладі видання suspilne.media.

На даний час перший інфікований чоловік перебуває в окремому боксі інфекційного відділення в Чернівецькій обласній лікарні, його стан стабільний, пише suspilne.media. На зараження коронавірусом перевіряють дружину інфікованого, її результат мав бути готовим за декілька днів. Дружину хворого також ізолювали. Вона погодилася на обсервацію після того, як приблизно 20 мешканців будинку, де вона живе, вимагали, щоб її госпіталізували. До того жінка була в самоізоляції вдома.

За словами в.о. керівника обласного Лабораторного центру МОЗ Наталії Гопко, 3 березня почали лабораторне обстеження тих, з ким контактував інфікований.

Аналізи ще двох ймовірно інфікованих наразі передали в Київ, аби перевірити на інфекцію.

За словами в.о. керівниці Чернівецького Лабораторного центру МОЗ Наталії Гопко, дітей з ознаками ГРВІ не допускатимуть до навчання у чернівецьких школах та садочках. Однак карантин у навчальних закладах в місті та області поки не запроваджують, школи та садочки працюватимуть у звичайному режимі.

- Була інформація у пресі також про 35 людей, яких ізолювали разом з інфікованим. Це очевидний фейк, тому закликаю перевіряти усіх інформацію щодо даної тематики, - розповідає кореспондентка видання  Христина Гаврилюк. – Також капс «ексклюзив» для матеріалу з місця події, яким стає бокс із хворим в інфекційному відділенні – не зовсім виправдовує себе. А також інформація про точну адресу будинку дружини інфікованого навіть без підтвердження, що вона там живе, не є корисною. Дуже ніяково, що комусь в цій професії в такі дні доволі легко.

Також «Терен» писав про те, що «Тернопіль чекає на тест-системи для дослідження коронавірусу» та «Тернополяни можуть повернути квитки на скасовані через коронавірус рейси».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео