Віра Олександрович

Колишній посадовець із Держгеокадастру «погорів» на хабарі у Тернополі

Вокзал

За розв'язання земельного питання екс-чиновник на Тернопільщині вимагав 1000 доларів. Йшлося про виділення ділянки сільськогосподарського призначення.

Про це повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю управління СБУ в Тернопільській області.

- За попередньою версією слідства, екс-чиновник у 1000 доларів США оцінив використання своїх зв’язків для впливу на співробітників держустанови та ухвалення ними позитивного рішення щодо надання громадянину у користування земельного наділу, - кажуть в управлінні СБУ. - Після виготовлення проектно-технічної документації на землю площею 1,7 га зловмисник нагадав місцевому мешканцю про необхідність розрахуватися з ним за «послуги», однак прийняти готівку від нього особисто відмовився.

Натомість, як кажуть правоохоронці, зловмисник направив «клієнта» до посередниці, зустріч із якою мала б відбутися в авто, припаркованому навпроти входу у Центральний автовокзал міста.

- Підтвердженням передачі коштів спільниці мав слугувати телефонний дзвінок і умовна фраза: «Я вже передав документи», - з’ясували в СБУ. - У ході контролю за вчиненням злочину наші оперативники задокументували отримання всієї суми хабаря посередницею і здійснення телефонних дзвінків із підтвердженням успішного завершення оборудки.

Під час огляду місця події співробітники спецслужби вилучили у фігурантки справи 10 купюр номіналом 100 доларів кожна. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – «зловживання впливом», колишньому посадовцю оголосили про підозру у вчиненні злочину.

До речі, заходи із викриття протиправної діяльності співробітники СБУ проводили спільно зі слідчими Національної поліції та оперативниками Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Тернопільської місцевої прокуратури.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео