Дарія Шевченко

Тернополяни пам’ятають про великого Кобзаря (відео)

Учні, студенти, представники влади та усі бажаючі тернополяни зібрались сьогодні, 10 березня, у сквері Тараса Шевченка, аби вшанувати память Кобзаря. У цей день минає 159 річниця з дня смерті письменника. Священик провів поминальну панахиду та разом з присутніми помолився за упокій митця.

Міський голова Тернополя Сергій Надал наголосив, що слова Тараса Шевченка є пророчими й досі.

- У цей день ми згадуємо великого генія та великого сина українського народу Тараса Шевченка, який був не просто письменником та художником, а був справжнім пророком України. Тому що своїми творами він показував нам, як збудувати власну справедливу державу. Кожен мав це прочитати і зрозуміти, що ніхто, крім нас самих, не зробить нам добро, - зазначив мер.

Почесна громадянка Тернополя, письменниця Дарія Чубата сказала, що Тарас Шевченко був справжнім патріотом своєї держави й завжди прагнув достукатись до людей, аби ті не емігрували в інші країни, а створювали краще життя на рідній землі.

- Кожне його слово, кожен його заклик стимулює нас до того, щоб ми не виїжджали з країни, а будували її на своїх теренах, збагачували своїм розумом та працею. Ми повинні своїм вмінням показати, що ми справді достойні його памяті, - зазначила жінка.

Захід супроводжувався піснями та віршами, які були взяті з творчості Тараса Шевченка. Їх виконували учні та студенти навчальних закладів міста, а також аматорський хор імені Івана Кобилянського. Студент одного з училищ міста Віталій зазначив, що такі заходи важливі для молоді, адже сучасні люди зобов’язані знати таких постатей нашого народу.

- Такі заходи є доволі важливими, оскільки Тарас Шевченко був великим творцем. Вшановувати його пам’ять потрібно, аби молодь знала, що були такі люди, які творили історію нашого народу і наслідувала їм, - сказав Віталій.

Наприкінці заходу представники місцевої влади разом з присутніми поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео