Історія успіху заліщанки Олександри Беги: натуральні смаколики для дітей та дорослих

pastila-s-medom

Корінна жителька Заліщиків Олександра Бега, незважаючи на інвалідність, сьогодні успішна бізнес-леді, яка займається виготовленням фруктово-ягідних пастили і цукерок на замовлення. А розпочати власну справу їй допомогли фахівці Заліщицької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості.

Олександра – вчителька історії за освітою. Залишившись без роботи, жінка у листопаді 2019 року звернулась за сприянням в працевлаштуванні до райфілії ОЦЗ. Кар’єрний радник, поспілкувавшись з нею, зрозуміла, що ця цілеспрямована, активна жінка зможе втілити свою мрію – відкрити бізнес із виготовлення натуральних солодощів.

Після семінару у райфілії ОЦЗ «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес» Олександра проаналізувала місцевий ринок, попит та пропозицію, можливі витрати, доходи і ризики, відтак вирішила відкрити власну справу. Написала бізнес-план, успішно його захистила та отримала від служби зайнятості одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності.

– Після 45 років не так легко знайти роботу. Тож думала про свій бізнес. Мені дуже хотілося виготовляти саме здорові солодощі, а пастила – це кондитерський виріб з висушеного фруктово-ягідного пюре без цукру, яке роблю з екологічно чистої сировини. Приємно, коли діти просять у мами чи тата смаколики, обираючи серед розмаїття штучних слодощів саме пастилу або натуральні цукерки, та й дорослі не проти покуштувати їх до кави чи чаю. А ще – клієнтів приваблюють доступні ціни, – каже Олександра Бега. – На майбутнє планую створити нове робоче місце, тож знову звернуся у службу зайнятості за допомогою.

Фото з вікритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео