Оксана Бучко

Громаду на Тернопільщині можна побачити у відеожурналі

content_фото9

Протягом двох місяців під час 18-ти захоплюючих подорожей у 35-ти мальовничих селах Шумської ОТГ на Тернопільщині відзняли красу, автентичність та спроможність цих населених пунктів. Крім того, команда «ІнСорс» провела 18 воркшопів щодо використання механізмів громадської участі для 255 осіб, записала понад 50 інтерв’ю із місцевими мешканцями та відзняла незліченну кількість неймовірних кадрів. Так громадська організація втілила в життя цікаву ідею – створення відеожурналу «Непротоптаними стежками…». Це  стало можливо завдяки Програмі USAID DOBRE.

Така робота допомагає у першу чергу жителям громади, бажаючи посилити розвиток свого населеного пункту, отримати достатні знання та уміння, щоб реалізувати власну ідею.

- Моя автівка за два місяці побачила весь колорит українських доріг: поля, ліси, бруківка, щебінь і інколи асфальт. Та якщо я зміг дібратись на авто з низьким кліренсом фактично до всіх мальовничих місць, то й інші зможуть. Воно того варте, - переконаний заступник голови ГО «ІнСорс» Сергій Олексієвець.

content_фото8
content_фото8

Також відеожурнал «Непротоптаними стежками…» заклав основи розвитку якісного медіапродукту у межах Шумська об’єднана територіальна громада. Адже протягом всього періоду втілення у життя такої ініціативи команда спостерігала великий інтерес до проєкту з боку його учасників - місцевих мешканців. Для команди Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» він став поштовхом для створення проєкту Stezha, який тепер немає територіального обмеження.

Більше про це читайте на decentralization.gov.ua.

Фото «Інсорс»

Вибір читачів за тиждень

Відео